Husa Kanada - migrace a informace
Pro většinu severoameričanů, když uvažujete o husách, si představujete dobře známé kanadské husi Branta canadensis. Tato známější a nejčastější divoká husa je nejlépe známá v městských oblastech jako návštěvník na jaře a na podzim. Kanadské husy se většinou nacházejí v jezerech, zátokách a řekách nebo v jejich blízkosti.

Velikosti se liší, ale díky značce hlavy a krku je tato husa na rozdíl od kachen snadno identifikovatelná. To je velmi rozeznatelné díky černé hlavě, krku a bílým tvářím. Je to jeden z jediných druhů, kde není rozdíl ve vzhledu mezi mužem a ženou.

Kanadské plemeno na břehu jezera a pobřežních močálech, především v Kanadě, a migrují v organizovaných jednotkách využívajících známou V-formaci, i když někdy létají v dlouhých řetězcích ptáků. Pozorování útvaru ve tvaru písmene V při průchodu oblohou symbolizuje přechod ze zimy do jara a od léta do podzimu.

Vědci se domnívají, že důvod, proč tito ptáci létají ve formaci V kvůli tomu, co je známo jako „draftingový efekt“, se v podstatě snižuje, aby se zachovala jejich energie. Ten v přední části rozděluje proud vzduchu (a současně použil nejvíce energie). Když se unaví, přejde dozadu a přebírá další husa.

Kanada Husy mají silný smysl pro rodinu v tom, že se spřátelili na celý život a housata zůstávají se svými rodiči rok po narození. Po zimě se dokonce vracejí do svých chovů.

Hnízda pro kanadské husy jsou obecně umístěny u vody. Vejce inkubují pouze samice a průměrná délka inkubace je 25 dní. Jakmile jsou housata naživu 24 hodin, už vědí, jak chodit, plavat a krmit se. Mezi 6 až 9 týdny života se housata mění na peří.

Kanadské husy se mohou přizpůsobit velké většině podnebí, a proto byly zavedeny v Anglii, na Novém Zélandu a v některých částech Evropy.

Kanada létající ve dne i v noci se usadila v hejnech na městských náměstích a zjevně zaměňovala kaluž světla na vodní hladině. Zřídka žijí ve městech, i když příležitostně navštěvují městské parky.

V posledních letech se husi stali městskými oblastmi kvůli přeplněnosti. Existují iniciativy pro lidi, aby přestali krmit husy. Nejen, že způsobuje přeplnění, ale chléb a sušenky, které jsou živeny člověkem, nezajišťují velkou výživu. Dalším důsledkem přeplněnosti je to, že mohou snáze přenášet nemoci na sebe.

Nechte své děti zajímat se o birding. Podívejte se na níže uvedený odkaz:

//www.kidzone.ws/animals/birds/worksheets/canadagoose2.htm


Video Návody: NYSTV - Where Are the 10 Lost Tribes of Israel Today The Prophecy of the Return (Červenec 2024).